A CompAir márkanév 1968-ban jött létre, de az alapító Holman és Broom&Walde vállalatok már 1801-ben illetve 1898-ban megalakultak Angliában. Később további 8 vállalat olvadt be a cégbe, köztük olyanok is, mint a Demag Germany vagy a Mahle Germany. 2008 fordulópontot jelentett a CompAir számára, amikor is – a nevét megtartva – az amerikai Gardner Denver vállalatcsoport része lett.

A CompAir a világ számos országában jelen van, minden kontinensen több országban is rendelkezik képviselettel vagy gyártósorral.

Gyártási tevékenységet az USA-ban (Princeton, Illinois), Kínában (Shanghai), Nagy-Britanniában (Redditch) és Németországban (Simmern) végeznek.

Cégünk a CompAir széles termékskálájáról kizárólag a mobilkompresszorok forgalmazásával, alkatrész utánpótlásával, illetve teljes körű javításával foglalkozik.

A CompAir mobilkompresszorok gyártása Németországban, Simmernben történik.

A CompAir a kompresszorok fejlesztése során nagy hangsúlyt fektet a kompresszorok gazdaságos üzemeltethetőségére: a fejlesztés során az alacsony fogyasztás és a lehető legnagyobb teljesítmény elérése a cél. Ezek mellett fontos szempont az egyszerű kezelhetőség és a könnyű karbantarthatóság.

Ezen elvek alapján született meg a CompAir turbókompresszor családja: működésük elve, hogy még mielőtt a levegő a kompresszorcsatornába érne, egy, a motor kipufogógáza által meghajtott turbina segítségével előkomprimálódik. Így – teljes terhelés mellett mérve, a motornak körülbelül 14 százalékkal több energiája marad a levegő sűrítésére, mint a hagyományos, turbófeltöltővel rendelkező dízelmotoros kompresszoroknak. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a hagyományos kompresszorokkal összehasonlítva a CompAir TurboScrew kompresszorok azonos levegőszállítást kisebb üzemanyagfogyasztás mellett valósítanak meg.

CompAir mobilkompresszorok