Rammer 777

Rammer 777

A Rammer a 777-es típus tervezése során a bérbeadással fogalalkozó cégek igényeit is szem előtt tartotta: a kalapács gyakorlatilag gyártófüggetlenül együtt tud működni minden 4300 és 9500 kilogramm közötti kotróval és kotró-rakodóval, illetve 2600-6300 kilogramm tömegű csúszókormányzású géppel.

Ajánlatot kérek

Robosztus felépítés

A törőfej egyszerű felépítése a hibák számát minimalizálja, a néhány perc alatt – akár a munkaterületen is – cserélhető tüske illetve tüskevezető alsópersely pedig lehetővé teszi a kis állásidőket munkavégzés közben.
A zaj- és vibrációcsillapítással ellátott ház sűrűn lakott környezetben is lehetővé teszi az intenzív munkavégzést. Ezen kívül a vibrációcsillapítás a hordozó gép gémszerkezetének épségét hivatott megőrizni a csapszegekre átadódó kisebb ütések által.

Membrános akkumulátor

A membrános típusú akkumulátornak köszönhetően nincsen szükség a nitrogéngáz rendszeres újratöltésére, azt elég a hagyományos akkumulátorokéhoz képest jóval ritkább időközönként feltölteni.

Maximális ütőenergia minden helyzetben

A törőfej gyárilag rendelkezik a Rammer CBE+ (Constant Blow Energy plus) rendszerével: ennek segítségével elérhető, hogy a törőfej ütési energiája és a rajta átfolyó hidraulikaolaj mennyisége tág határok között független legyen egymástól. Így akár alacsony, akár magas motorfordulatszám és szállított olajmennyiség esetén is a törőfej a maximális energiával tör.

Nagyfokú kompatibilitás - egyszerűen

Könnyen megfordítható a kalapácson a nyomó- illetve visszafolyó ág csatlakozása, így mindegy, hogy ezek a gép gémszerkezetének melyik oldalán találhatóak.

Ramona távfelügyeleti rendszer

A 777-es típushoz opcióként elérhető a Ramona felügyeleti rendszer. Ez a rendszer folyamatosan figyeli a törőfejen átáramló hidraulikaolaj hőmérsékletét és üzemi nyomását. A mért értékek nyomon követhetők a kabinban elhelyezett kijelzőről is, illetve a rendszer egy GSM modul segítségével valós időben, folyamatosan küldi az adatokat egy, a munkavégzés helyétől távoli helyre. A rendszer a mért értékekből a törőfej további jellemzőit számítja, például az ütések számát, időtartamát, egy adott intervallum alatt a frekvenciáját stb. Amennyiben bármelyik érték a törőfejre jellemző tűréshatárokon kívülre esik, a rendszer riasztást ad ki.
A Ramona segít megelőzni a komolyabb meghibásodásokat, hiszen időben képes felhívni a gépkezelő figyelmét a törőfej helytelen működésére. A mért adatokat a rendszer rögzíti, így később azok visszakereshetőek.

Rammer 777 HOT kivitel

A 777-es típusból elérhető az extrém magas hőmérsékleti körülmények között használható, megerősített házzal és hőálló tömítésekkel ellátott 777 HOT modell. A kalapács a módosított házon és tömítéseken kívül mindenben megegyezik az alap 777-es modellel.

Rammer 777 Scaler kivitel

Egy bontókalapácsnak kifejezetten nagy igénybevételt jelent huzamosabb ideig vízszintes, vagy fejjel lefelé álló helyzetben dolgozni, például egy alagút építésénél, vagy hidak bontásánál. A Rammer ezért fejlesztette ki a 777 Scaler modellt, ami képes az ilyen típusú feladatokat is gond nélkül ellátni.

Munkavégzés bármilyen körülmények között

A Scaler kivitelhez extra felszerelésként választható a Ramlube I. automata zsírzórendszer is, illetve az alapmodellhez képest módosított szerkezetében levegőcsatornák vannak kialakítva. A csatornákon keresztül egy alkalmas külső kompresszor segítségével nagy nyomású levegő juttatható a dugattyú és a vésőnyárs mellé, így a víz vagy szennyező anyag nem tud oda bejutni. Ezzel lehetővé válik a munkavégzés magas porkoncentrációjú környezetben is, illetve úgy is, hogy a törőfej teljes egészében a víz alatt dolgozik.

Ezen kívül a vésőnyárs melletti vízpermetező fúvókán keresztül víz juttatható közvetlenül a bontandó anyag felszínére, így a bontás során keletkező por a földfelszín közelében megköthető. Ez különösen alagutakban való munkavégzéskor lehet előnyös.

Rammer 777

Fő jellemzők

Tömeg: 385 kg
Hordozó gép tömege: 2,6-9,5 t
Vésőnyárs átmérője: 80 mm

Rammer 255

Fő jellemzők

Tömeg: 110 kg
Hordozó gép tömege: 0,8-2,5 t
Vésőnyárs átmérője: 40 mm

Rammer 355

Fő jellemzők

Tömeg: 150 kg
Hordozó gép tömege: 1,1-3,6 t
Vésőnyárs átmérője: 48 mm

Rammer 455

Fő jellemzők

Tömeg: 230 kg
Hordozó gép tömege: 1,8-5,2 t
Vésőnyárs átmérője: 56 mm

Rammer 555

Fő jellemzők

Tömeg: 275 kg
Hordozó gép tömege: 1,9-8,0 t
Vésőnyárs átmérője: 72 mm

Rammer 999

Fő jellemzők

Tömeg: 505 kg
Hordozó gép tömege: 3,9-13,0 t
Vésőnyárs átmérője: 90 mm

Kérjen ajánlatot!