Rammer 3288

Rammer 3288

A Rammer a 2400 kilogramm tömegű Rammer 3288-as modellt a 26-40 tonnás kotrókra ajánlja.

Ajánlatot kérek

Robosztus felépítés

Erős, robosztus házának köszönhetően hatékonyan ellenáll a munkavégzés közben szerezhető sérüléseknek. Omlásveszélyes környezetbe opcióként elérhető a 3288-as modell megerősített házzal is.

Zaj- és vibrációcsillapás

Zaj- és vibrációcsillapított háza lehetővé teszi a sűrűbben lakott területeken is a munkavégzést, illetve csökkenti a hordozó munkagép gémszerkezetére átadódó vibrációt.

Különleges rezgéscsillapító elemek

A kalapács háza és a kalapács szerkezete között különleges rezgéscsillapító elemek találhatók. Ezeknek az elemeknek köszönhetően munkavégzés közben a munkagép gémszerkezetére átadódó vibráció lényegesen alacsonyabb, mint a csillapítással nem rendelkező kalapácsoknál. Így a gémszerkezet csapszegeit, perselyeit nem szükséges a szokottnál gyakrabban cserélni akkor sem, ha a munkagépre a kalapács van felszerelve.

Membrános akkumulátor

A membrános típusú akkumulátornak köszönhetően nincsen szükség a nitrogéngáz rendszeres újratöltésére, azt elég a hagyományos akkumulátorokéhoz képest jóval ritkább időközönként feltölteni.

Maximális ütőenergia, minden helyzetben

A gyár a kalapácsot ellátta a Rammer FBE (fixed blow energy) rendszerrel is: ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a törőfejbe jutó olajmennyiség és az ütési energia bizonyos tág határok között független legyen egymástól. Akár alacsony olajáramlás és motorfordulatszám mellett is biztosítva van, hogy a törőfej a legnagyobb energiával üssön.

Zavartalan használat

A Rammer a 3288-as modellt felszerelte az Idle blow protection nevű rendszerrel is: amennyiben a vésőnyárs nem érintkezik megfelelő erővel a bontandó anyaggal, úgy a törőfej dugattyúja nem üti meg a vésőnyársat – a törőfej megáll, nem tör. Így elkerülhetőek az üres ütések miatti sérülései mind a kalapácsnak, mind a hordozó munkagépnek. Ez a védelem szükség esetén – pl. laza szerkezetű, kevésbé sűrű anyagok bontása közben – kikapcsolható.

Állítható dugattyú úthossz

A 3288-as típuson állítható a tüskét megütő dugattyú úthossza is: rövid úthossz esetén nagyobb percenkénti ütésszám érhető el némileg kisebb ütési energia mellett, hosszú úthossz esetén kisebb percenkénti ütésszám mellett nagyobb erővel üt a kalapács. Így mindig a bontandó anyag szerkezetéhez lehet beállítani a törőfejet, ennek következtében hatékonyabb lehet a munkavégzés.

Folyamatos védelem

Alapfelszereltség a Ramvalve szelep, ami a kalapácsot védi a rajta átáramló túl nagy olajmennyiségtől, ami nyomásnövekedést okozna, így károsítaná a törőfejet. Szükség esetén lecsökkenti a törőfej percenkénti ütésszámát nulla ütés/perc körüli értékre.

Munkavégzés bármilyen körülmények között

A kalapács szerkezetén belül levegőcsatornák vannak kialakítva, így egy alkalmas kompresszor segítségével akár a víz alatti, akár a magas porkoncentrációjú környezetben is lehetővé válik a munkavégzés: a vésőnyárs és a dugattyú mellett uralkodó, a környezeti nyomásnál magasabb nyomás miatt a por illetve a víz nem tud bejutni oda.

Ramdata - fekete doboz

Szériafelszerelés a Ramdata II nevű rendszer, ami működés közben rögzíti a munkaórák számát, ezen belül az ütések számát, egy-egy ütés időtartamát illetve az ütések időtartamának eloszlását. Ezek alapján következtetni lehet a törőfej egyes alkatrészeinek az állapotára, illetve egy esetlegesen bekövetkezett hiba oka is könnyebben kideríthetővé válik. A rendszer ezen kívül rögzíti a kalapács szerviztörténetét, és felhívja a figyelmet a szükséges szervizek közeledtére.

Automata zsírzórendszer

Opcionálisan elérhető a törőfejhez a Ramlube II automata zsírzórendszer. Ezzel a rendszerrel minden helyzetben pontosan a megfelelő mennyiségű zsír adagolható a perselyekhez. Természetesen a rendszer használata mellett lehetőség van a kalapács kézi zsírzására is.

Ramona távfelügyeleti rendszer

Szintén opcionális lehetőség a Rammer Ramona nevű rendszere. A rendszer a nyomóágban elhelyezett érzékelők segítségével figyeli a hidraulikaolaj hőmérsékletét és üzemi nyomását. Ezekből az értékekből a kalapács további jellemzőit számítja, például egy adott periódus ütéseinek számát, hosszát, frekvenciáját stb. Ezeket az értékeket a gépkezelő egy kijelzőről le tudja olvasni, illetve egy GSM modul segítségével a munkavégzés helyétől távoli helyen, valós időben is megtekinthetőek. Amennyiben valamelyik érték kilépne a törőfej számára megengedett tűrésmezőből, a rendszer riasztást ad ki, így megelőzhetőek a komolyabb meghibásodások. A mért értékek rögzítésre kerülnek, így később kideríthetővé válik egy esetlegesen bekövetkezett hiba oka.

Egyedülálló garancia

A törőfej egyedülálló garanciával rendelkezik, hiszen a Rammer LTW (Lifetime Warranty) segítségével a garancia ideje akár 10 év is lehet.

Rammer 3288

Fő jellemzők

Tömeg: 2400 kg
Hordozó gép tömege: 26-40 t
Vésőnyárs átmérője: 142 mm

Rammer 4099

Fő jellemzők

Tömeg: 3380 kg
Hordozó gép tömege: 34-55 t
Vésőnyárs átmérője: 166 mm

Rammer 5011

Fő jellemzők

Tömeg: 4750 kg
Hordozó gép tömege: 43-80 t
Vésőnyárs átmérője: 190 mm

Rammer 7013

Fő jellemzők

Tömeg: 7000 kg
Hordozó gép tömege: 60-100 t
Vésőnyárs átmérője: 203 mm

Kérjen ajánlatot!