Rammer 7013

Rammer 7013

A Rammer hidraulikus bontókalapács kínálatának jelenlegi legnagyobb tagja a 7000 kg-os, 60 és 100 tonna közötti hordozókra szerelhető 7013-as típus.

Erős, robosztus háza alkalmassá teszi a legextrémebb körülmények között is a megbízható munkavégzésre. A ház Hardox 400-as kopásálló acélból készült. A ház alsó lapja – a vésőnyárs körüli fedél – könnyen cserélhető, így az esetlegesen bekövetkező komolyabb sérülések is gyorsan kijavíthatók.

Ajánlatot kérek

Zaj- és vibrációcsillapítás

Akárcsak a kisebb Rammer törőfejek, ez a modell is zaj- és vibrációcsillapított házzal van ellátva, így az alacsonyabb zajkibocsátás miatt lehetőség van a sűrűbben lakott területeken is a munkavégzésre, illetve a hordozó gép gémszerkezete is kisebb erőhatásoknak van kitéve a vibrációcsillapításnak köszönhetően.

Különleges rezgéscsillapító elemek

Rezgéscsillapító elemek vannak a kalapács felső részén, illetve alul körben, így biztosított, hogy közvetlen fémes érintkezés ne legyen a kalapács háza és a kalapácstest között.

Membrános akkumulátor

A membrános típusú akkumulátornak köszönhetően nincsen szükség a nitrogéngáz rendszeres újratöltésére, azt elég a hagyományos akkumulátorokéhoz képest jóval ritkább időközönként feltölteni.

Maximális ütőenergia, minden helyzetben

A Rammer FBE (fixed blow energy) technológiája alapfelszereltség: ez a technológia bizonyos – tág – határok között függetleníti a törőfej ütési energiáját a rajta átfolyó olaj mennyiségétől. A hordozó gép motorjának alacsony fordulatszáma mellett, illetve alacsony szállított olajmennyiség mellett is képes a kalapács a maximális ütési energiával dolgozni.

Zavartalan működés

A 7013-as bontókalapács része gyárilag a Rammer Pressure control valve szelepe. Ez a szelep két dologról gondoskodik: egyrészt kiküszöböli a kalapácsba jutó hidraulikaolaj lüktetését, nyomáslengését, másrészt gondoskodik róla, hogy minden egyes ütés az elérhető legnagyobb erővel történjen.

Munkavégzés bármilyen körülmények között

A kalapács szerkezetén belül levegőcsatornák vannak kialakítva, így egy alkalmas külső kompresszor segítségével a dugattyú és a vésőnyárs mellé nagy nyomású levegő vezethető, ami megakadályozza a víz illetve por bejutását oda. Így a törőfej akár teljesen vízbe merülve, illetve magas porkoncentrációjú környezetben is képes dolgozni.

Könnyen cserélhető elemek

A kalapács nagy méretei ellenére a tüskevezető alsópersely, illetve maga a vésőnyárs is könnyen, gyorsan, akár a munkaterületen is kicserélhető.

Ramdata - a fekete doboz

Szériafelszerelés a Ramdata II nevű rendszer, ami működés közben rögzíti a munkaórák számát, ezen belül az ütések számát, egy-egy ütés időtartamát illetve az ütések időtartamának eloszlását. Ezek alapján következtetni lehet a törőfej egyes alkatrészeinek az állapotára, illetve egy esetlegesen bekövetkezett hiba oka is könnyebben kideríthetővé válik. A rendszer ezen kívül rögzíti a kalapács szerviztörténetét, és felhívja a figyelmet a szükséges szervizek közeledtére.

Automata zsírzórendszer

Opcióként elérhető a Ramlube II. automata zsírzórendszer. A rendszer segítségével beállítható, hogy a különböző típusú munkák esetén mindig pontosan a megfelelő mennyiségű zsír jusson a perselyekhez. Természetesen lehetőség van a rendszer használata mellett a kalapács kézi zsírzására is.

Ramona távfelügyeleti rendszer

Opcionális kiegészítő a Rammer Ramona nevű távfelügyeleti rendszere. Ez a rendszer működés közben figyeli a törőfej nyomóágában elhelyezett érzékelők segítségével a hidraulikaolaj hőmérsékletét és nyomását. Ezek alapján a kalapács további jellemzőit számítja, mint például egy adott periódus alatti ütések számát, időtartamát, frekvenciáját. Ezeket a kabinba szerelhető kijelző segítségével a gépkezelő számára leolvashatóvá teszi. A rendszer felhívja a kezelő figyelmét a helytelen működésre, illetve rögzíti a mért értékeket, így azok később kiértékelhetőek. Ezen kívül képes arra, hogy munkavégzés közben a mért adatokat valós időben, egy GSM rendszer segítségével a munkavégzés helyétől távoli helyre elküldje.

Rammer 7013

Fő jellemzők

Tömeg: 7000 kg
Hordozó gép tömege: 60-100 t
Vésőnyárs átmérője: 203 mm

Rammer 3288

Fő jellemzők

Tömeg: 2400 kg
Hordozó gép tömege: 26-40 t
Vésőnyárs átmérője: 142 mm

Rammer 4099

Fő jellemzők

Tömeg: 3380 kg
Hordozó gép tömege: 34-55 t
Vésőnyárs átmérője: 166 mm

Rammer 5011

Fő jellemzők

Tömeg: 4750 kg
Hordozó gép tömege: 43-80 t
Vésőnyárs átmérője: 190 mm

Kérjen ajánlatot!