Rmmer 2577

Rammer 2577

Az 1760 kg-os Rammer 2577 a legtöbb bontási feladatra alkalmas, amit egy 21-30 tonna tömegű kotróval el lehet végezni.

Ajánlatot kérek

Kiemelkedő termelékenység

A kategóriáján belül kiemelkedően magas percenkénti ütésszámmal rendelkezik, mindemellett megtartotta a nagy ütőenergiáját is.

Zaj- és vibrációcsillapítás

Az alapfelszereltség része a zaj- és vibrációcsillapítással ellátott ház, így akár sűrűbben lakott területeken is lehetővé válik a munkavégzés. A csillapításnak köszönhetően a munkagép gémszerkezetére átadódó vibráció is alacsonyabb a hagyományos modellekénél, így a csapszegek élettartama is hosszabb.

Kiemelkedő szilárdság

A ház kialakításánál a robosztusságot és az egyszerűséget tartották szem előtt: igyekeztek a lehető legkevesebb nyílást elhelyezni a házon, így annak kiemelkedő szilárdsága mellett maximális a szennyeződések ellenni védelme.

Hibalehetőség a minimálisra csökkentve

A tervezés során a Rammer 30 éves tapasztalatát felhasználva alkotta meg a 2577-es modellt: a legjobb gyakorlatnak megfelelően igyekeztek az alkatrészek számát a lehető legkevesebbre csökkenteni, így minimalizálva a hibalehetőségek számát.

Membrános akkumulátor

A membrános típusú akkumulátornak köszönhetően nincsen szükség a nitrogéngáz rendszeres újratöltésére, azt elég a hagyományos akkumulátorokéhoz képest jóval ritkább időközönként feltölteni.

Maximális ütőenergia, minden helyzetben

Minden 2577-es törőfej rendelkezik a Rammer FBE (fixed blow energy) rendszerével, aminek segítségével biztosított, hogy a törőfej ütési energiája és a rajta átfolyó olaj mennyisége illetve a hordozó gép motorjának fordulatszáma bizonyos tág határok között független legyen egymástól: akár alacsony olajáram és motorfordulatszám mellett is biztosítva van, hogy a törőfej a legnagyobb ütési energiával dolgozzon.

Folyamatos védelem

Az alapfelszereltség része a Ramvalve szelep, ami megvédi a törőfejet a rajta átáramló túl nagy olajáramlástól, így túl nagy nyomástól illetve az ebből eredő sérülésektől.

Zavartalan használat

Az alapfelszerelés része a Rammer Soft blow sensor: ez a megoldás lehetővé teszi, hogy amennyiben a tüske nem érintkezik megfelelően a bontandó anyaggal, a dugattyú nem teljes erővel üti azt meg. Így elkerülhetőek az üres, terheletlen ütésekből álló sérülések a kalapács szerkezetében, illetve a munkagép gémszerkezetében is.
Opcióként választható a Rammer Idle blow protection rendszere is: a Soft blow sensorhoz képest a különbség, hogy itt terhelés nélkül egyáltalán nem jön mozgásba a dugattyú, így nem megfelelő érintkezés esetén a törőfej egyáltalán nem dolgozik.

Munkavégzés bármilyen körülmények között

A törőfej szerkezetén belül levegőcsatornák vannak kialakítva, így egy megfelelő külső kompresszor segítségével a kalapáccsal lehet dolgozni víz alatt, illetve magas porkoncentrációjú környezetben is: a törőfej szerkezetén belülre juttatott magas nyomású levegő egyszerűen meggátolja, hogy az alacsonyabb nyomású környezet felől szennyeződés, vagy akár nedvesség jusson be a dugattyú illetve a vésőnyárs mellé.

Automata zsírzórendszer

Opcionális felszerelésként lehet választani a Ramlube II automatikus zsírzórendszert: a rendszer automatikusan, minden helyzetben a pontosan szükséges mennyiségű zsírt adagolja. Természetesen a rendszer használata mellett lehetőség van a kézi zsírzásra is.

Helytelen bekötés elleni védelem

Opcionális kiegészítő a Safety valve biztonsági szelep, ami a törőfejet védi meg az esetlegesen hibás bekötésből eredő károsodásoktól.

Ramdata - a fekete doboz

Opcionális kiegészítő még a Ramdata II nevű rendszer, ami működés közben képes rögzíteni, hogy a törőfejjel milyen módon dolgozik a gépkezelő: üzemórák száma, ezen belül az ütések száma, az egyes ütések időtartama, illetve azok eloszlása. Ezek alapján következtetni lehet a törőfej egyes alkatrészeinek az állapotára, illetve később, egy esetleges hibajelenség oka könnyebben megállapíthatóvá válik. A rendszer ezen kívül rögzíti a kalapács szerviztörténetét, és felhívja a figyelmet a szükséges szervizek közeledtére.

Ramona távfelügyeleti rendszer

Szintén opcióként érhető el a Ramona rendszer: ez a rendszer folyamatosan figyeli a törőfejbe jutó hidraulikaolaj hőmérsékletét és üzemi nyomását. Ezekből az értékekből a rendszer a kalapács további jellemzőit számítja: például az ütések számát, egy-egy ütési periódus időtartamát, frekvenciáját stb. Ezeket az értékeket egy, a kabinban elhelyezett kijelző segítségével a gépkezelő le tudja olvasni, illetve a rendszer külön felhívja a figyelmet a hibás működésre, így megelőzhetőek a törőfej sérülései. Ezeket az értékeket rögzíti is, illetve egy GSM modul segítségével valós időben, munkavégzés közben folyamatosan elküldi a munkavégzés helyszínétől távoli helyre.

Egyedülálló garancia

A törőfej egyedülálló garanciával rendelkezik, hiszen a Rammer LTW (Lifetime Warranty) segítségével a garancia ideje akár 10 év is lehet.

Rammer 2577

Fő jellemzők

Tömeg: 1760 kg
Hordozó gép tömege: 21-30 t
Vésőnyárs átmérője: 135 mm

Rammer 1533

Fő jellemzők

Tömeg: 870 kg
Hordozó gép tömege: 10-19 t
Vésőnyárs átmérője: 105 mm

Rammer 2155

Fő jellemzők

Tömeg: 1240 kg
Hordozó gép tömege: 16-26 t
Vésőnyárs átmérője: 118 mm

Kérjen ajánlatot!