Rammer 4099 PRO

Rammer 4099 PRO

A Rammer a 4099-es modellt elérhetővé tette PRO kivitelben is: ez a felhasználók javaslatai és tapasztalatai alapján kifejlesztett változat képes a legextrémebb körülmények között is megbízhatóan dolgozni. Az alapját a 4099-es modell adja, de számos ponton átdolgozta azt a Rammer.
Egy bontókalapács számára nagy megterhelést jelent, amikor hosszú ideig vízszintes helyzetben kell dolgoznia, ráadásul magas porkoncentrációjú környezetben, például alagutakban. A Rammer 4099 PRO-val a gyár célja egy olyan bontókalapács létrehozása volt, aminek számára ezek a körülmények természetesnek vehetők.

Ajánlatot kérek

Zaj- és vibrációcsillapítás

Zaj- és vibrációcsillapított háza lehetővé teszi a sűrűbben lakott területeken is a munkavégzést, illetve csökkenti a hordozó munkagép gémszerkezetére átadódó vibrációt.

Különleges rezgéscsillapító elemek

A kalapács háza és a kalapács szerkezete között különleges rezgéscsillapító elemek találhatók. Ezeknek az elemeknek köszönhetően munkavégzés közben a munkagép gémszerkezetére átadódó vibráció lényegesen alacsonyabb, mint a csillapítással nem rendelkező kalapácsoknál. Így a gémszerkezet csapszegeit, perselyeit nem szükséges a szokottnál gyakrabban cserélni akkor sem, ha a munkagépre a kalapács van felszerelve.

Membrános akkumulátor

A membrános típusú akkumulátornak köszönhetően nincsen szükség a nitrogéngáz rendszeres újratöltésére, azt elég a hagyományos akkumulátorokéhoz képest jóval ritkább időközönként feltölteni.

Maximális ütőenergia, minden helyzetben

A gyár a kalapácsot ellátta a Rammer FBE (fixed blow energy) rendszerrel is: ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a törőfejbe jutó olajmennyiség és az ütési energia bizonyos tág határok között független legyen egymástól. Akár alacsony olajáramlás és motorfordulatszám mellett is biztosítva van, hogy a törőfej a legnagyobb energiával üssön.

Zavartalan használat

A Rammer a 4099-es modellt felszerelte az Idle blow protection nevű rendszerrel is: amennyiben a vésőnyárs nem érintkezik megfelelő erővel a bontandó anyaggal, úgy a törőfej dugattyúja nem üti meg a vésőnyársat – a törőfej megáll, nem tör. Így elkerülhetőek az üres ütések miatti sérülései mind a kalapácsnak, mind a hordozó munkagépnek. Ez a védelem szükség esetén – pl. laza szerkezetű, kevésbé sűrű anyagok bontása közben – kikapcsolható.

Állítható dugattyú úthossz

A 4099-es típuson állítható a tüskét megütő dugattyú úthossza is: rövid úthossz esetén nagyobb percenkénti ütésszám érhető el némileg kisebb ütési energia mellett, hosszú úthossz esetén kisebb percenkénti ütésszám mellett nagyobb erővel üt a kalapács. Így mindig a bontandó anyag szerkezetéhez lehet beállítani a törőfejet, ennek következtében hatékonyabb lehet a munkavégzés.

Folyamatos védelem

Alapfelszereltség a Ramvalve szelep, ami a kalapácsot védi a rajta átáramló túl nagy olajmennyiségtől, ami nyomásnövekedést okozna, így károsítaná a törőfejet. Szükség esetén lecsökkenti a törőfej percenkénti ütésszámát nulla ütés/perc körüli értékre.

Munkavégzés bármilyen körülmények között

A kalapács szerkezetén belül levegőcsatornák vannak kialakítva, így egy alkalmas kompresszor segítségével akár a víz alatti, akár a magas porkoncentrációjú környezetben is lehetővé válik a munkavégzés: a vésőnyárs és a dugattyú mellett uralkodó, a környezeti nyomásnál magasabb nyomás miatt a por illetve a víz nem tud bejutni oda.

Ramdata - a fekete doboz

Szériafelszerelés a Ramdata II nevű rendszer, ami működés közben rögzíti a munkaórák számát, ezen belül az ütések számát, egy-egy ütés időtartamát illetve az ütések időtartamának eloszlását. Ezek alapján következtetni lehet a törőfej egyes alkatrészeinek az állapotára, illetve egy esetlegesen bekövetkezett hiba oka is könnyebben kideríthetővé válik. A rendszer ezen kívül rögzíti a kalapács szerviztörténetét, és felhívja a figyelmet a szükséges szervizek közeledtére.

Automata zsírzórendszer

Opcionálisan elérhető a törőfejhez a Ramlube II automata zsírzórendszer. Ezzel a rendszerrel minden helyzetben pontosan a megfelelő mennyiségű zsír adagolható a perselyekhez. Természetesen a rendszer használata mellett lehetőség van a kalapács kézi zsírzására is.

Ramona távfelügyeleti rendszer

Szintén opcionális lehetőség a Rammer Ramona nevű rendszere. A rendszer a törőfej nyomóágában elhelyezett érzékelők segítségével figyeli a hidraulikaolaj hőmérsékletét és üzemi nyomását, amikből a kalapács további jellemzőit számítja – például egy periódus alatti ütések számát, időtartamát, frekvenciáját stb. Ezeket az értékeket a gépkezelő egy kijelzőről le tudja olvasni, illetve egy GSM modul segítségével a munkavégzés helyétől távoli helyen, valós időben is megtekinthetőek. Amennyiben valamelyik érték a törőfej számára engedélyezett tartományból kilépne, a rendszer riasztást ad ki. A mért és számított értékek rögzítésre kerülnek, így később kideríthetővé válik egy esetlegesen bekövetkezett hiba oka.

Egyedülálló garancia

A törőfej egyedülálló garanciával rendelkezik, hiszen a Rammer LTW (Lifetime Warranty) segítségével a garancia ideje akár 10 év is lehet.

Eltérések az alapkiviteltől

  • nagyobb merevségű ház, így akár vízszintes helyzetben is hosszú ideig stabilan lehet vele dolgozni
  • a ház teljesen szigetelt, így a szennyeződések még magas porkoncentrációjú környezetben sem juthatnak be
  • a hidraulika tömlők, és a levegőcsatornák csatlakozópontjai teljesen szigeteltek

Megnövelt szilárdság, aktív porvédelem

  • a törőfej alján, a vésőnyárs mellett vízpermetező fúvókák kaptak helyet: ezek segítségével megköthető a bontás során képződő por már a vésőnyárs alatt. Ez különösen alagutakban való munkavégzéskor lehet hasznos
  • mind a perselyek, mind a szimeringek erősített kivitelűek, hogy a hosszú távú, vízszintes munkavégzés erőshatásit is elviseljék
  • az alapmodellhez képest erősített vésőnyársak

Rammer 4099 PRO

Fő jellemzők

Tömeg: 3380 kg
Hordozó gép tömege: 34-55 t
Vésőnyárs átmérője: 166 mm

Rammer 555 HOT

Fő jellemzők

Tömeg: 275 kg
Hordozó gép tömege: 1,9-8,0 t
Vésőnyárs átmérője: 72 mm

Rammer 555 Scaler

Fő jellemzők

Tömeg: 275 kg
Hordozó gép tömege: 1,9-8,0 t
Vésőnyárs átmérője: 72 mm

Rammer 777 HOT

Fő jellemzők

Tömeg: 385 kg
Hordozó gép tömege: 2,6-9,5 t
Vésőnyárs átmérője: 80 mm

Rammer 777 Scaler

Fő jellemzők

Tömeg: 385 kg
Hordozó gép tömege: 2,6-9,5 t
Vésőnyárs átmérője: 80 mm

Rammer 999 HOT

Fő jellemzők

Tömeg: 505 kg
Hordozó gép tömege: 3,9-13,0 t
Vésőnyárs átmérője: 90 mm

Kérjen ajánlatot!