Rammer 777 Scaler

Rammer 777 Scaler

Egy bontókalapácsnak kifejezetten nagy igénybevételt jelent huzamosabb ideig vízszintes, vagy fejjel lefelé álló helyzetben dolgozni, például egy alagút építésénél, vagy hidak bontásánál. A Rammer ezért fejlesztette ki a 777 Scaler modellt, ami képes az ilyen típusú feladatokat is gond nélkül ellátni.

Ajánlatot kérek

Robosztus felépítés

A törőfej egyszerű felépítése a hibák számát minimalizálja, a néhány perc alatt – akár a munkaterületen is – cserélhető tüske illetve tüskevezető alsópersely pedig lehetővé teszi a kis állásidőket munkavégzés közben.
A zaj- és vibrációcsillapítással ellátott ház sűrűn lakott környezetben is lehetővé teszi az intenzív munkavégzést. Ezen kívül a vibrációcsillapítás a hordozó gép gémszerkezetének épségét hivatott megőrizni a csapszegekre átadódó kisebb ütések által.

Membrános akkumulátor

A membrános típusú akkumulátornak köszönhetően nincsen szükség a nitrogéngáz rendszeres újratöltésére, azt elég a hagyományos akkumulátorokéhoz képest jóval ritkább időközönként feltölteni.

Maximális ütőenergia minden helyzetben

A törőfej gyárilag rendelkezik a Rammer CBE+ (Constant Blow Energy plus) rendszerével: ennek segítségével elérhető, hogy a törőfej ütési energiája és a rajta átfolyó hidraulikaolaj mennyisége tág határok között független legyen egymástól. Így akár alacsony, akár magas motorfordulatszám és szállított olajmennyiség esetén is a törőfej a maximális energiával tör.

Nagyfokú kompatibilitás - egyszerűen

Könnyen megfordítható a kalapácson a nyomó- illetve visszafolyó ág csatlakozása, így mindegy, hogy ezek a gép gémszerkezetének melyik oldalán találhatóak.

Ramona távfelügyeleti rendszer

A 777-es típushoz opcióként elérhető a Ramona felügyeleti rendszer. Ez a rendszer folyamatosan figyeli a törőfejen átáramló hidraulikaolaj hőmérsékletét és üzemi nyomását. A mért értékek nyomon követhetők a kabinban elhelyezett kijelzőről is, illetve a rendszer egy GSM modul segítségével valós időben, folyamatosan küldi az adatokat egy, a munkavégzés helyétől távoli helyre. A rendszer a mért értékekből a törőfej további jellemzőit számítja, például az ütések számát, időtartamát, egy adott intervallum alatt a frekvenciáját stb. Amennyiben bármelyik érték a törőfejre jellemző tűréshatárokon kívülre esik, a rendszer riasztást ad ki.
A Ramona segít megelőzni a komolyabb meghibásodásokat, hiszen időben képes felhívni a gépkezelő figyelmét a törőfej helytelen működésére. A mért adatokat a rendszer rögzíti, így később azok visszakereshetőek.

Munkavégzés bármilyen körülmények között

A Scaler kivitelhez extra felszerelésként választható a Ramlube I. automata zsírzórendszer is, illetve az alapmodellhez képest módosított szerkezetében levegőcsatornák vannak kialakítva. A csatornákon keresztül egy alkalmas külső kompresszor segítségével nagy nyomású levegő juttatható a dugattyú és a vésőnyárs mellé, így a víz vagy szennyező anyag nem tud oda bejutni. Ezzel lehetővé válik a munkavégzés magas porkoncentrációjú környezetben is, illetve úgy is, hogy a törőfej teljes egészében a víz alatt dolgozik.
Ezen kívül a vésőnyárs melletti vízpermetező fúvókán keresztül víz juttatható közvetlenül a bontandó anyag felszínére, így a bontás során keletkező por a földfelszín közelében megköthető. Ez különösen alagutakban való munkavégzéskor lehet előnyös.

Rammer 777 Scaler

Fő jellemzők

Tömeg: 385 kg
Hordozó gép tömege: 2,6-9,5 t
Vésőnyárs átmérője: 80 mm

Rammer 4099 PRO

Fő jellemzők

Tömeg: 3380 kg
Hordozó gép tömege: 34-55 t
Vésőnyárs átmérője: 166 mm

Rammer 555 HOT

Fő jellemzők

Tömeg: 275 kg
Hordozó gép tömege: 1,9-8,0 t
Vésőnyárs átmérője: 72 mm

Rammer 555 Scaler

Fő jellemzők

Tömeg: 275 kg
Hordozó gép tömege: 1,9-8,0 t
Vésőnyárs átmérője: 72 mm

Rammer 777 HOT

Fő jellemzők

Tömeg: 385 kg
Hordozó gép tömege: 2,6-9,5 t
Vésőnyárs átmérője: 80 mm

Rammer 999 HOT

Fő jellemzők

Tömeg: 505 kg
Hordozó gép tömege: 3,9-13,0 t
Vésőnyárs átmérője: 90 mm

Kérjen ajánlatot!