Rammer 999 Scaler

Rammer 999 Scaler

Egy bontókalapácsnak kifejezetten nagy igénybevételt jelent huzamosabb ideig vízszintes, vagy fejjel lefelé álló helyzetben dolgozni, például egy alagút építésénél, vagy hidak bontásánál. A Rammer ezért fejlesztette ki a 999 Scaler modellt, ami képes az ilyen típusú feladatokat is gond nélkül ellátni.

Ajánlatot kérek

Robosztus felépítés

A zaj- és vibrációcsillapított ház lehetővé teszi a munkavégzést a sűrűbben lakott területeken is, illetve megnöveli a hordozó gép gémszerkezetének élettartamát a működés közben fellépő ismétlődő ütések energiájának nagyfokú elnyelésével.

Membrános akkumulátor

A membrános típusú akkumulátornak köszönhetően nincsen szükség a nitrogéngáz rendszeres újratöltésére, azt elég a hagyományos akkumulátorokéhoz képest jóval ritkább időközönként feltölteni.

Maximális ütőenergia minden helyzetben

A 999-es modell rendelkezik a Rammer CBE+ (constant blow energy plus) rendszerével is. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a hordozó gép motorjának fordulatszáma illetve a szállított hidraulikaolaj mennyisége tág határok között független legyen a törőfej által leadott ütés energiájától. Így elérhető, hogy a törőfej minden helyzetben – akár alacsony áramló olajmennyiség esetén is – a maximális energiával üssön folyamatosan.

Nagyfokú kompatibilitás - egyszerűen

Ez nem csupán azt jelenti, hogy a különböző gyártmányú hordozók különböző típusú hidraulikarendszereivel tud együttműködni, hanem a könnyen megfordítható nyomó-visszafolyó ági csatlakozója miatt fizikálisan is minden típusra könnyen felszerelhető. Így mindeggyé válik, hogy a hordozó gép gémszerkezetének melyik oldalán van a nyomó, illetve visszafolyó ág, a törőfej alkalmazkodik ehhez.

Ramona távfelügyeleti rendszer

Opcióként elérhető a Ramona felügyeleti rendszer is: ez működés közben figyeli a kalapács jellemzőit: a nyomóági hidraulikaolaj hőmérsékletét és üzemi nyomását. A mért értékekből a kalapács további jellemzőit számítja – ütések száma, hossza, frekvenciája stb. – illetve rögzíti azokat, ezen kívül a kabinban elhelyezett kijelző segítségével a gépkezelő számára leolvashatóvá teszi azokat. Amennyiben valamelyik érték kilépne a kalapács számára engedélyezett tűrésmezőből, a rendszer riasztást ad ki. Így megelőzhetők a törőfej komolyabb meghibásodásai. Ezen kívül egy GSM modul segítségével valós időben elküldi az adatokat egy, a munkavégzés helyszínétől távol eső helyre is.

Munkavégzés bármilyen körülmények között

A Scaler kivitelhez extra felszerelésként választható a Ramlube I. automata zsírzórendszer is, illetve az alapmodellhez képest módosított szerkezetében levegőcsatornák vannak kialakítva. A csatornákon keresztül egy alkalmas külső kompresszor segítségével nagy nyomású levegő juttatható a dugattyú és a vésőnyárs mellé, így a víz vagy szennyező anyag nem tud oda bejutni. Ezzel lehetővé válik a munkavégzés magas porkoncentrációjú környezetben is, illetve úgy is, hogy a törőfej teljes egészében a víz alatt dolgozik.
Ezen kívül a vésőnyárs melletti vízpermetező fúvókán keresztül víz juttatható közvetlenül a bontandó anyag felszínére, így a bontás során keletkező por a földfelszín közelében megköthető. Ez különösen alagutakban való munkavégzéskor lehet előnyös.

Rammer 999 Scaler

Fő jellemzők

Tömeg: 505 kg
Hordozó gép tömege: 3,9-13,0 t
Vésőnyárs átmérője: 90 mm

Rammer 4099 PRO

Fő jellemzők

Tömeg: 3380 kg
Hordozó gép tömege: 34-55 t
Vésőnyárs átmérője: 166 mm

Rammer 555 HOT

Fő jellemzők

Tömeg: 275 kg
Hordozó gép tömege: 1,9-8,0 t
Vésőnyárs átmérője: 72 mm

Rammer 555 Scaler

Fő jellemzők

Tömeg: 275 kg
Hordozó gép tömege: 1,9-8,0 t
Vésőnyárs átmérője: 72 mm

Rammer 777 HOT

Fő jellemzők

Tömeg: 385 kg
Hordozó gép tömege: 2,6-9,5 t
Vésőnyárs átmérője: 80 mm

Rammer 777 Scaler

Fő jellemzők

Tömeg: 385 kg
Hordozó gép tömege: 2,6-9,5 t
Vésőnyárs átmérője: 80 mm

Kérjen ajánlatot!